Eten online bestellen: zo bespaar je op de kosten!

woensdag 08 juli 2020 - 13:07 uur

 Eten online bestellen is nou eenmaal duurder dan zelf koken. Toch hebben we allemaal wel van die dagen waarop alles tegenzit en je liever niet ook nog eens in de keuken hoeft te staan. In dat geval is food near me at butlon bekijken natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar hoe voorkom je dat je teveel uitgeeft? Is het mogelijk om op de kosten te besparen? In dit artikel geven wij enkele nuttige tips.

 

De vraag naar maaltijdbezorging is de afgelopen jaren in een rap tempo toegenomen. Steeds meer mensen genieten van het gemak en de tijdswinst die dit oplevert. Daarnaast zien we ook dat het aanbod van maaltijdbezorging toeneemt. Waar je vroeger enkel uit patat of pizza kon kiezen, heb je tegenwoordig keuze uit vrijwel alle denkbare cuisines. Van sushi tot eten van de plaatselijke Thai. Alles is mogelijk. En met de volgende budgettips is het naast lekker ook nog eens een stuk voordeliger om eten te bestellen. Lees snel verder.

 

Vergelijk restaurants

 

Wat eten we vandaag snel klaar?”, bij het beantwoorden van die vraag zit jij waarschijnlijk al direct op een bezorgplatform te kijken. Eten bestellen biedt zoveel voordelen. Zeker na een drukke dag. Maar om de kosten wel nog een beetje binnen de perken houden is het verstandig om nooit lukraak ergens te bestellen.

 

Doe voordat je gaat bestellen dan ook eerst vergelijkend onderzoek. Dit is het gemakkelijkst wanneer je gebruik maakt van een bezorgplatform. Hier vind je naast de prijzenlijst ook nog eens verschillende reviews. Zo kun je de prijskwaliteitsverhouding goed analyseren en de beste keuze maken. Vooral in drukkere steden zien we dat restaurants veel met elkaar concurreren als ze tot dezelfde wereldkeuken behoren. Daarom kan het geen kwaad om de prijzen met elkaar te vergelijken en hier je voordeel mee te doen.

 

Bestel maaltijden om te delen

 

Veel restaurants bieden maaltijden aan voor families of om te delen met twee personen. In de meeste gevallen ben je ook een stuk goedkoper uit als je hiervoor kiest dan als je iedereen apart laat bestellen. Hou er bovendien rekening mee dat de porties vaak groter zijn dan je gewend bent. Ook wanneer je een losse maaltijd zou bestellen is de kans dus groot dat je hier met meerdere mensen van kunt eten. Bestel dus slim, zodat je straks niet met een overdaad aan eten en extra hoge kosten komt te zitten.

 

Maak gebruik van kortingscodes


Food delivery in Amsterdam is ontzettend breed. Er zijn enorm veel verschillende restaurants om uit te kiezen. Hierdoor zien we ook een ware concurrentiestrijd ontstaan. De restaurants doen er alles aan om klanten te lokken. Hierbij maken ze bijvoorbeeld regelmatig gebruik van kortingscodes. Soms zijn deze voor een specifieke doelgroep zoals studenten bedoeld, maar meestal zijn deze voor iedereen te gebruiken. Deze kortingscodes kun je op flyers, online of op de eigen website vinden. Doe daarom eerst uitvoerig research voordat je online een bestelling plaatst. Het zou toch zonde zijn als je van deze kortingscodes geen gebruik maakt. Het levert immers vaak een besparing van enkele euro’s op