Afvallen buik en koolhydraatarm dieet

dinsdag 03 december 2019 - 12:12 uur

 De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel eten en drinken. Daarna willen mensen graag weer wat afvallen en beginnen het nieuwe jaar met mooie gezonde voornemens. Ik deze blog geef in je een aantal tips over hoe je buikvet verliest en welke oefeningen je kunt doen voor een mooie strakke buik.

Voeding aanpassen voor een strakke buik
Wat veel mensen niet weten is dat je niet alleen moet sporten voor een strakke buik, maar het aanpassingen van je voedingspatroon is vele male belangrijker. Daarom onderin deze blog een aantal concrete tips. Wat ik je kan aanraden is het volgen van een koolhydraatarm dieet. Dit is een dieet waarbij je snelle koolhydraten vermijdt. Deze vind je in suiker, witte rijst, aardappelen, pasta, snoep, frisdrank en fastfood.

De overige oefeningen voor een gezond lijf en strakke buik
 Squad, deze oefening staat bekend voor je bilspieren maar je gebruikt ook zeker veel buikspieren hierbij tijdens het bukken.
 Plank, hierbij gebruik je ook veel kracht vanuit je buik omdat je hierbij zo recht mogelijk recht moet blijven staan.
 Push up, net als bij de plank gebruik je hierbij ook weer veel kracht vanuit je buik. Hierbij gebruik je zelf meer kracht omdat je de hele tijd omhoog en omlaag gaat.
En dit zijn dan de buikoefeningen die je zou kunnen doen :
 Reverse lunge, hierbij sta je recht en buk je langzaam naar beneden terwijl je 1 voet naar voren hebt gebogen en de ander naar achter.
 Burpees, hierbij maak jij je klein en tik je de grond met je handen en daarna ga je in de vorm van een plank liggen (plank oefening), en dan spring je recht omhoog hierbij sta je ook zo recht mogelijk met je handen omhoog.
 Zijheup omhoog, hierbij lig je plat op je zij en duw je, je zij omhoog van de grond.
 Hip thrusts, hierbij lig je plat op je rug en duw je elke keer je rug omhoog van de grond.

Dit zijn de top oefeningen die je kan doen om binnen een korte tijd wat af te vallen bij je buik. Het lijkt misschien weinig maar als je bezig bent is het zeker meer, en buikoefeningen zijn altijd zware oefeningen. Hier vind je nog een gratis krachttraining schema voor beginners. Sporten alleen is niet voldoende, je moet ook je eetpatroon aanpassen voor zolang jij bezig wilt gaan om af te vallen. Hieronder noteer ik wat tips die je zou kunnen gebruiken om je eetpatroon aan te passen.

Tips om je voedingspatroon aan te passen
1. Eet meer eiwitten, dit begint de laatste tijd zeer populair te worden onder sporters en eiwitten zijn zeker heel goed voor je.
2. Eet meer groente en fruit, dit is weer heel gezond voor je. Je kan groente bijvoorbeeld eten tijdens het avond eten en fruit als tussendoortje.
3. Eet geen cruesli, veel mensen denken dat dit gezond is maar dat is niet zo. Muesli mag je wel want dat is wel gezonder.
4. Probeer geen kant en klare maaltijden of fast food te eten, zo duurt het alleen maar langer om je eind resultaat te halen.
5. Eet minder suiker!
6. Eet minder zout !! Probeer dit ook echt vol te houden, zout houdt vocht vast. Als je zout gebruikt voor smaak aan je eten toe te voegen kan je ook peper of kruiden gebruiken.
7. Gebruik geen zonnebloemolie maar olijfolie of kokosolie.
8. Je mag noten eten zolang ze maar ongezouten zijn, zoals amandelen, hazelnoten, pistache noten, walnoten, pinda’s en amandelen.
9. Als je het gevoel hebt dat je honger hebt eet dan : kleine komkommertjes, cherrytomaten en/of kleine wortels.
10. Avocado is ook een goeie optie om te eten en je kan het in je salade doen of tijdens het avond eten bij je maaltijd toevoegen.

Dus ik zou zeggen als je echt serieus aan de slag wilt gaan dan raad ik je als eerst aan om een schema voor jezelf te maken, zo is het overzichtelijker voor jou. En niet vergeten je motivatie te noteren want dat is het belangrijkste stap van allemaal, door je motivatie ben je ook een stuk rustiger in je hoofd en heb je minder tot geen stress. Ik wens je veel succes als je begint en als niemand het tegen je zegt: YOU CAN DO IT!!