Stoppen met roken dankzij Champix

donderdag 01 november 2018 - 13:11 uur

 Natuurlijk, iedereen kent wel iemand die flink rookte en toch 90 jaar oud werd. Dat neemt niet weg dat roken gewoon slecht voor de gezondheid is. Er zijn allerlei gezondheidsrisico’s. Van een slechte conditie tot onvruchtbaarheid tot een hele slechte huid. Stoppen is dus essentieel. Maar het is wel zeer moeilijk om voor elkaar te krijgen. Daarom is het belangrijk om naar de voordelen te kijken. Zo krijgt je huid geen grijze, grauwe teint zodra je stopt. Bovendien ben je af van de versnelde huidveroudering die door roken is ingezet. Dit komt doordat de afbraak van Collageen wordt gestopt wanneer je stopt met roken.

Een einde aan de gewoonte
Wie al eens eerder gestopt is weet hoe sterk het lichaam zal tegenstribbelen in de eerste dagen. Dat komt doordat je verslaafd bent geraakt aan nicotine. Die verslaving is ook geestelijk. Dit maakt het lastig. Er zijn allerlei trucjes om hier doorheen te komen. Denk aan pleisters en kauwgum. Beter nog is het om Champix te gebruiken, een medicijn om te stoppen met roken. Het wordt ook wel een ontwenningsmiddel genoemd. Dit komt omdat dit medicijn Varenicline bevat. Een stofje dat de nicotineverslaving afremt. Dit maakt je verlangen naar een sigaret een stuk minder heftig en remt de ontwenningsverschijnselen.

De kuur
Champix wordt genomen in kuurvorm. Dit duurt 12 weken. Dit begint al voordat je daadwerkelijk bent gestopt. Zo kan de varenicline vast in het lichaam nestelen. Dit maakt het uiteindelijke stoppen ook net iets gemakkelijker. Start daarom al twee weken voor je stopt met roken met het medicijn. Natuurlijk is alleen het kopen van het medicijn niet voldoende. Je moet ook de motivatie hebben om te willen stoppen. Alleen dan zal het middel echt een hulpmiddel blijken te zijn hierbij. Nu je weet dat je je huid er beter uit kunt laten zien ben je vast meer gemotiveerd. Lees alle nodige informatie op MedicijnDokter.