Vaginale klachten zo opgelost

maandag 16 juli 2018 - 17:07 uur

Vervelende pijn en droge huid in de vaginale streek geeft flink wat irritaties. Je vraagt je dan af hoe daarvan af te komen. Simpel! Met een laserbehandeling dat de collageenproductie verbeterd en de huid weer straktrekt.

Klachten

Veel klachten ontstaan bij het krijgen van vaginale atrofie of wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt waar je in fase van de menopauze terecht komt. Veel klachten, maar niet exclusief of allemaal tegelijk, komen voor:
  • droge huid in en rondom de vagina
  • scheurtjes in de huid
  • ontstekingsgevoeligheid
  • branderigheid
  • urine vocht lekken
De origine van de klachten is dat de huid alle elasticiteit en soepelheid verliest dankzij uitdroging bij het teruglopen van de collageenproductie. Hieraan liggen diverse oorzaken waaronder de menopauze, vaginale atrofie en stressincontinentie.

Menopauze

De menopauze is de laatste menstruatie periode waarbij de laatste eitjes uit de eierstokken verdwijnen en de oestrogeenproductie vermindert. De klachten die aanslaan op de vagina beginnen pas in een latere fase van de menopauze waarbij de volgende klachten ontstaan:
  • de huid wordt dunner
  • de huid wordt minder vochtig
  • de huid kan uitdrogen
  • onwillekeurig urineverlies

Vaginale atrofie

Bij vaginale atrofie ontsteken de buitenste delen van de urinewegen door het dunner worden van de vaginawand en uitdroging van de huid. Dit kan ook veroorzaakt worden door de afname van oestrogeen.

Stressincontinentie

Bij het uitoefenen van inspanningen op het lichaam wordt stress veroorzaakt waarbij er druk op de onderbuik en de blaas komt wat onvrijwillige urineverlies kan veroorzaken.

Behandelen

Met de komst van lasertechnieken worden meerdere soorten behandelingen voor huidverzorging en behandeling gedaan met laseren. Voor de behandeling van vaginale klachten wordt gebruik gemaakt van de Diva Tight laser.

Deze laser behandeld de vaginale huid op twee manieren. Het gaat vooral om de productie van collageen te bevorderen dat de huid vochtig en soepel houdt waarmee droge huid en pijnklachten wordt aangepakt. Ook wordt de huid hiermee verstrakt wat het lekken van vocht tegengaat. De twee lasers behandelen hierbij de huid waarvan de eerste laser dit oppervlakkig behandeld en de tweede laser dieperliggende huidlagen behandeld.

De behandeling heeft als resultaat dat meer dan 75% van de mensen met deze klachten direct resultaat krijgen waarbij 90% volledig klachtenvrij raakt en de rest een langere tijd nodig hebben om volledig te resultaat te halen.

Bij het ondergaan van een laserbehandeling met de Diva Tight laser is er geen hersteltijd nodig en de behandeling zelf is veilig en pijnloos. De resultaten zijn langdurig effectief dankzij een en merkbaar resultaat.