Goede oplossing voor haarverlies

vrijdag 22 juni 2018 - 17:06 uur

De mens is van nature best ijdel, we kijken veel in de spiegel en besteden redelijk veel zorg aan ons uiterlijk. Kijk alleen al naar al die modellen en internationale sterren die constant bezig zijn met hun image. De mooist kleren worden gedragen en er wordt niet bespaart op kosten bij de kapper. Natuurlijk moeten grote sterren het meer hebben van hun uiterlijk dan mensen die niet bekend zijn, maar toch zijn we allemaal in meer of mindere mate ijdel te noemen.

Haarverlies door ziekte

Het is ook mogelijk dat mensen, tijdelijk of permanent, door een ziekte hun haren verliezen. Soms is dat tijdelijk maar in sommige gevallen permanent. Over het algemeen vinden het mannen het niet zo heel erg als ze kaal worden, voor vrouwen is het vaak een groter probleem. Bij een tijdelijk verlies van haar kan een toupet of een pruik een oplossing bieden, bij permanente haaruitval zijn er betere opties om weer een volle bos haar te krijgen.

Dun haar

Sommige mannen en vrouwen hebben gewoon dun haar waardoor kale plekken eerder zichtbaar zijn. Er is dan dus geen sprake van een ziekte maar toch kan dun haar als zeer onprettig worden ervaren. Ook in die gevallen is een haarreconstructie met behulp van echt haar een optie. Vooral vrouwen vinden het prettig als ze weer een wat vollere bos haar krijgen na de behandeling.

Reconstructie van echt haar

Een van de nieuwere methodes die wordt toegepast als u last van haarverlies heeft is het reconstrueren van het echte haar waarna vervolgens echt haar wordt ge´mplanteerd. Uw haar wordt met behulp van deze methode nauwkeurig onderzocht waarna er een exacte kopie van uw eigen haar wordt gemaakt. Gestreefd wordt om dezelfde lengte, kleur en dikte te realiseren om een en ander zoveel mogelijk op uw eigen haar te laten lijken. Het gereconstrueerde haar wordt fan op een soort vliesjes vastgemaakt dat op de kale plek op uw hoofd wordt bevestigd. Het resultaat mag er zijn, u heeft weer een volle bos haar en het gereconstrueerde haar is nauwelijks van het echte haar te onderscheiden. Wat van belang is om nog te vermelden is dat de reconstructie met echt haar gebeurt, dus alles ziet er als echt haar uit na de behandeling.

Betaald de verzekering de kosten?

U moet altijd navraag doen bij uw zorgverzekeraar of een haarreconstructie wordt vergoed. In sommige gevallen wordt een deel van de behandeling in ieder geval vergoed en soms is er de mogelijkheid om de gemaakte kosten fiscaal af te trekken. Maar uiteraard kunt u bij de kliniek die de behandeling kan uitvoeren een offerte krijgen.