Zorgverzekeringen vergelijken voor het hele gezin

maandag 18 december 2017 - 15:12 uur

Door verzekeringen van diverse zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, kun je veel geld besparen. Je kunt op deze manier niet alleen een nieuwe verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je kinderen en/of je partner. Meer over het vergelijken van zorgverzekeringen voor het hele gezin, lees je op deze pagina.

Kinderen meeverzekeren: hoe werkt dat?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dit betekent dat jouw kinderen ook een zorgverzekering nodig hebben. Kinderen onder de 18 jaar worden bij een van de zorgverzekeraars van de ouders meeverzekerd. Zijn de kids eenmaal ouder dan 18 jaar, dan nemen ze zelf een zorgverzekering.

Als jij een betere en goedkopere zorgverzekering hebt gevonden door verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je deze verzekering ook voor de kinderen afsluiten. Zijn je kinderen jonger dan 18 jaar, dan verzeker je hen mee onder jouw verzekering. Zijn je kinderen ouder dan 18 jaar, dan sluit je aparte verzekeringen voor hen af.

Een andere verzekering dan je partner of kind

De meeste mensen hebben dezelfde zorgverzekering als hun partner. Dit kan, maar het is niet verplicht. Het is mogelijk een andere verzekering af te sluiten dan je partner, bijvoorbeeld als dit goedkoper is. Sterker nog, het is verstandig zorgverzekeringen individueel met elkaar te vergelijken. Zeker als jij andere zorg gebruikt dan je partner, kan een bepaalde verzekering goedkoper zijn voor jou. Door verzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je de goedkoopste verzekering voor jouw specifieke zorg.

Als jouw kind jonger dan 18 jaar is, moet hij of zij onder jouw verzekering of de verzekering van je partner meeverzekerd worden. Dit betekent dat je voor hem of haar geen andere verzekering af kunt sluiten. Is je kind ouder dan 18 jaar, dan kan hij of zij wel een hele andere verzekering afsluiten dan jij en je partner.