Kunstgebit gebroken

zondag 08 januari 2017 - 17:01 uur

Een gebroken kunstgebit is een van de meest voorkomende defecten aan kunstgebitten. In het geval dat uw kunstgebit gebroken is, dient u een kunstgebit reparatie uit te laten voeren door een erkende tandtechnieker bij u in de buurt. Probeer uw kunstgebit nooit zelf te herstellen, omdat u hierbij meer schade aan kunt richten. Daarbij wordt de pasvorm van het kunstgebit vaak ernstig aangetast als u een kapot kunstgebit zelf probeert te repareren. Er zijn een aantal praktijken in Nederland die een spoedservice aanbieden voor de reparatie van een kapot kunstgebit, zodat u ook in het weekend geholpen kunt worden.

Laat een loszittend kunstgebit vastzetten

Het breken van uw kunstgebit wordt in het merendeel van de gevallen veroorzaakt door een loszittend kunstgebit. Veel mensen voelen wel dat een kunstgebit loszit, maar ondernemen geen actie. Dit is zonde, want als gevolg van het loszittende kunstgebit kan deze breken bij het eten van bijvoorbeeld een appel of de kapjes van een stokbrood. Door uw loszittende kunstgebit tijdig vast te laten zetten is de kans op het breken van uw kunstgebit aanzienlijk kleiner. Ook voor het vastzetten van een kunstgebit kunt u bij de meeste tandtechniekers terecht. Mocht uw kunstgebit daadwerkelijk gebroken zijn, dan heeft dit voornamelijk gevolgen voor uw kauwvermogen. Een gebroken kunstgebit krijgt een andere pasvorm, waardoor het lastiger wordt om te eten.

Vergoeding voor een kunstgebit reparatie

Het merendeel van de Nederlandse verzekeraars dekt de kosten voor een kunstgebit reparatie vanuit de basisverzekering. Zodoende hoeft u dus niet bang te zijn voor hoge kosten, als u uw kapotte kunstgebit wilt laten repareren of als u een loszittend kunstgebit vast wilt zetten. Het is overigens niet per definitie zo dat alle kosten voor de reparatie van het kunstgebit gedekt worden. Lees hiervoor altijd eerst de dekkingsvoorwaarden door, voordat u een afspraak maakt.