Marijuana voor medicinale doeleinden gebruiken

maandag 19 december 2016 - 10:12 uur

Als we de term medicinale Cannabis/Wiet noemen, bedoelen we Cannabis dat dat sinds het oogsten niet meer behandeld is of dat men alleen de basis ingrediënten gebruiken van de toppen van het plantje. Het gebruik van Cannabis voor medische doeleinden is toegestaan in bijna heel Europa en Amerika (met een paar uitzonderingen).

Waarom Cannabis medicinaal gebruiken?

Het oeroude plantje dat als onkruid groeit bevat vele chemicaliën die een hele hoop problemen voor het lichaam kunnen verhelpen. Wereldwijd beginnen de positieve bijwerkingen van Cannabis ook bekender te worden, met als gevolg dat vele landen en staten het groeien en gebruik van cannabis voor medicinaal gebruik legaliseren

De Cannabinoïden

Cannabinoïden zijn de chemicaliën die samen een familie vormen met delta-9-tetrahydrocannabinol (THC). De Cannabisplant heeft honderden cannabinoïden. De 2 grote cannabinoïden zijn THC & CBD.

THC

THC bevordert de eetlust van de gebruiker, en vermindert misselijkheid. Verder kan het pijn reducerend werken en is het perfect tegen slaapstoornissen.

CBD

Anders dan THC heeft cbd geen psychoactieve effecten. CDB wordt veel gebruikt tegen pijn, epileptische aanvallen, hersenschuddingen en kan zelfs mentale ziektes verhelpen zoals verslavingen.

Thuis wiet kweken

Wanneer je wiet alleen voor medicinale doeleinden wilt gebruiken is het handig om zelf je wiet te kweken zodat je zeker weet dat er geen extra geestverruimende middelen erin verwerkt worden, zoals bij coffeeshops of dealers.

Cannabisplanten kunnen makkelijk in je slaapkamer groeien mits er goede belichting is en je ‘’autoflower’’ seeds gebruikt. Autoflower seeds zorgen ervoor dat het plantje sowieso zal gaan bloeien. Zorg er ook voor dat het vochtgehalte in je groeikamer niet te hoog of te laag is. Bij het zaaien is het gemiddelde vochtgehalte 75% en bij de bloei 45%. Verschillende leveranciers, waaronder Seedmarket Nederland verkopen deze autoflower seeds.