Niet alleen keihard presteren

donderdag 13 juli 2017 - 10:12 uur

Roeiboot - via Opblaasbootshop.nl
Soms is er meer dan alleen maar keihard presteren om in vorm te blijven. Het kan soms veel simpeler. Bijvoorbeeld door samen met je gezin, familie of vrienden erop uit te trekken met een roeiboot.

Als het gaat om roeien, dan denken de meeste mensen aan het wedstrijdelement dat gekoppeld is aan deze sport. Natuurlijk, we kennen bijna allemaal de verhalen over de roeiwedstrijden tussen de twee belangrijkste Britse universiteiten, Cambridge en Oxford.

In maart worden op de Theems roeiwedstrijden gehouden tussen teams van de twee universiteiten. In 2016 was er ruime aandacht voor de deelname van Joanneke Janssen aan deze prestigieuze roeiwedstrijd. We konden in onder andere het NRC Handelsblad lezen over haar prestaties.

Tij

Nieuw zijn de roeiwedstrijden niet. Ze begonnen aan het einde van de jaren twintig van de vorige eeuw. Pas veel later mochten de dames meedoen. Aanvankelijk in een deel van de Theems dat niet onderhevig is aan het tij. Sinds enkele jaren mogen ze zich ook meten in hetzelfde deel als waarin de mannen roeien. Janssen liet hierover weten dat het soms wel leek alsof ze op zee roeiden. Het waren zware omstandigheden.

Het zijn juist die zware omstandigheden die sommige mensen afschrikt als het om roeien gaat. Bovendien, waarom zou je gaan roeien? Je kunt net zo goed genieten door een motorsloep aan te schaffen. Dat is bovendien nog makkelijker ook. Men gaat dan voorbij aan het feit dat roeien ook tot de mogelijkheden behoort. Het is daarom een prima gezinsactiviteit. Om beurten een stuk roeien en genieten van de stilte. De meeste roeiboten beschikken niet over een motor, want het gaat natuurlijk om de roeispanen.

Speelse manier

De roeiboten die door wedstrijdroeiers gebruikt worden zijn natuurlijk niet te vergelijken met de boten waarop wij doelen. Nee, hier gaat het niet om de snelheid, maar om die speelse manier om in beweging te zijn. Oog voor het landschap en ruimte voor plezier. Dat mag ook wel eens. We hoeven niet altijd maar tot het maximum te gaan. Dat blijkt uit het type boot waarop je een beroep zou kunnen doen. Anders dan een sloep hoef je voor het roeien geen vaste ligplaats te gebruiken. Je kunt volstaan met het reserveren van een plaatsje in jouw garage, schuur of kelderbox.

Motor

Zie je het niet zo zitten om te roeien, en ga je liever op een minder intensieve manier mee? Dan is een opblaasboot een ideale oplossing. Wie denkt aan een opblaasboot, denkt aan raften of misschien zelfs kajakken. Nee, wij doelen hier op kwalitatief hoogwaardige opblaasbare RIB boten, gemaakt voor meerdere personen. Het gaat om het samen genieten en gezond bezig te zijn door in de buitenlucht te komen. Overigens hoeft afstand hierbij geen grote rol van betekenis te spelen. Te denken valt aan het gebruiken van een elektrisch aangedreven motor.

Afhankelijk van het type motor, de belasting van de boot en de wind, kan met een goede elektronisch aangedreven motor lange tijd gevaren worden. Zo hoef je, behalve het opvangen van golven met je lichaam, eigenlijk geen inspanning te leveren.

Een goede webshop die wie hiervoor tegenkwamen is Novi-Marine. Niet alleen hebben zij Rib boten voor de professionele markt, maar ook hebben ze een lijn met recreatieve sport ribs. Het is dan ook mogelijk om hier tweedehands rib boten te kopen, voor een zacht prijsje.

De selectie RIB Boten voor meerdere personen is zeer uitgebreid te noemen. Naast de boten worden ook de opties benoemd die nodig zijn voor het elektronisch aandrijven. Op deze manier wordt het erg gemakkelijk gemaakt om een goede selectie te maken. 

Het aanschaffen van een Rib boot zorgt ervoor dat je met familie of vrienden op een ontspannen manier een leuke activiteit kunt doen.

Succes

Wij wensen je veel succes met het vinden van de perfecte boot om te genieten van het water. Neem bij je zoektocht ook zeker het idee van een RIB boot kopen mee!