Yes een kindje! Wat gaat er gebeuren?

donderdag 12 mei 2016 - 14:05 uur

 U bent in verwachting en verwacht een heel mooi, lief klein kindje. U kunt uw geluk niet op, maar wat gaat er nu allemaal gebeuren? Heel veel kunnen alles vragen bij familie en vrienden, maar wat als u dat niet kan? Dan is een verloskundige een optie. Er zijn verschillende verloskundigenpraktijken die u helpen voor, tijdens en na het zwangerschap. Wilt u niet in het ziekenhuis bevallen, dan helpen zij u met de bevalling. U krijgt alle informatie die u moet weten en wordt goed voorbereid. Het gaat bij de verloskundigen erom dat ze de moeder en het kind goed kunnen helpen en ze proberen ervoor te zorgen dat alles is goed verloopt, zonder problemen.

‘Kan ik zomaar zwanger worden?’

Uit onderzoek is gebleken dat vele vrouwen zich afvragen of ze zomaar zwanger kunnen worden, nee is het antwoord hierop. U moet weten dat het niet alleen maar leuk is, er komen veel moeilijke dagen, weken, misschien wel maanden bij kijken. Maar als eerst moet u kijken of u wel echt zwanger wilt worden en bent u er klaar voor. Hierbij kunt u denken aan onderdak, maar ook financiën. Een kind opvoeden is zeker niet goedkoop en je moet er ook veel tijd voor over hebben. Ook is het belangrijk om een goede, hygiënische onderdak te hebben. Heeft u dit allemaal op orde, dan kun je al het nodige hulp en advies krijgen van een verloskundige. Hij/zij kan zelfs met u mee boodschappen doen voor de baby. Zo leert u ook wat gezond is voor de baby en wat niet.

De bevalling
Ja, eindelijk is het zover, je krijgt ween en je moet bevallen. Als je niet in het ziekenhuis wilt bevallen is het belangrijk om een verloskundige te hebben. Zij helpen je met de bevalling. Als alles goed verloopt mag u binnen 37-42 weken gaan bevallen en vaak vinden vrouwen dit eng. Eigenlijk is het niet eng, het is alleen nieuw. U kunt kiezen voor een keizersnede of een natuurlijke bevalling. Verwacht Verloskundigen Almelo zijn een betrouwbare partner als u op zoek ben naar een verloskundige!