Reisverzekering voor stage in het buitenland?

donderdag 28 april 2016 - 11:04 uur

Heb je het idee om stage te lopen in het buitenland en ben je druk bezig met het voorbereiden van een stageplek? Vergeet dan niet om ook te kijken hoe je verzekerd bent wanneer je voor een lange periode in het buitenland gaat wonen. Niet alle verzekeraars vergoeden namelijk je kosten bij medische zorg in het buitenland wanneer je voor een lange periode in het buitenland gaat stage lopen. Wanneer je langer dan een jaar gaat stage lopen of werken in het buitenland is de kans groot dat je geen gebruik kan maken van je Nederlandse basiszorgverzekering. Vaak zijn de kosten van medische zorg in het buitenland veel hoger dan in Nederland. De kosten van medische zorg ligt zeker buiten Europa veel hoger dan in ons eigen land. Denk hierbij aan Amerika die niet over sociale voorzieningen beschikt en men alles zelf moet betalen. De kans is groot dat je zelf de kosten die normaal gelden in Nederland moet gaan bijbetalen of zelfs helemaal moet gaan betalen. Om dat te kunnen voorkomen kun je daarvoor apart laten verzekeren bij reisverzekering-direct.

Welke 3 stappen moet je ondernemen

1.Neem contact op met de Sociale Verzekeringsbank. Je vraagt na of je zorgverzekering nog geldig blijft in Nederland wanneer je voor een langere tijd in het buitenland gaat wonen. 2.Ben je niet meer verzekerd in Nederland? Zeg dan je Nederlandse zorgverzekering op een sluit een Globetrotter Verzekering af met de dekking:medische kosten volledig Reisverzekering-direct Let wel op! Wanneer je een paar dagen per jaar weer tijdelijk terugkomt in Nederland dat je wel verzekerd bent. 3.Blijft je zorgverzekering gewoon geldig in Nederland? Dan hou je Nederlandse verzekering aan. Sluit dan een Globetrotter Verzekering af met de dekking: medische kosten aanvullend. Er zijn nog meer haken en ogen waar je rekening mee moet houden wanneer je voor een langere periode in het buitenland stage loopt: Waar moet ik op letten?

Medicijnen

Hou rekening met je allergie en eventuele medicijnen (denk aan je pil) die je standaard nodig hebt om te voorkomen dat je in het buitenland zonder komt te zitten of hier hoge kosten voor krijgt. Soms kun je vanuit Nederland een voorraad meenemen wat genoeg is voor een langere periode. Neem daarom altijd even contact op met je eigen zorgverzekeraar of met Sociale Verzekeringsbank om te controleren hoe je dekking is.