Oergezond eten

vrijdag 08 april 2016 - 10:04 uur

De hype van het oergezond eten heeft nu dan ook Nederland bereikt en opeens zijn er overal paleo recepten te vinden. Je vindt ze online en ook in veel tijdschriften. Ze hebben het allemaal over het paleodieet.

Wat is er zon bijzonder aan?

In de laatste jaren komen er steeds meer mensen achter, dat al de troep dat in ons eten wordt gestopt niet zo gezond is. Voedselproducenten doen dit om goedkoper het voedsel te kunnen produceren en om het langer te kunnen bewaren. Ze gebruiken ook vaak stoffen om het eten beter te laten smaken en het sneller te laten groeien. Al die stoffen komen uiteindelijk in ons lichaam terecht en het zorgt voor veel gezondheidsklachten. Het bewerkte voedsel is oorzaak van veel van de moderne ziektes. Veel mensen kiezen dan ook voor de paleo recepten, omdat er geen bewerkte voedsel erin voorkomt. De paleo recepten zijn honderd procent natuurlijk. De recepten zijn met zorg samengesteld en er komt enkel natuurlijk voeding erin voor. Zelfs zuivel en granen worden vermeden, omdat dit ook bewerkte voedsel is. Vooral de granen uit Amerika zijn schadelijk, omdat ze daar de gewassen op grote schaal genetisch manipuleren.

De steentijd

Het idee van de paleo recepten komt uit de steentijd, want toen aten ze enkel natuurlijke voeding. Ze hadden toen ook geen keus, want ze konden het voedsel niet bewerken. Mensen hadden in die tijd dan ook niet de ziektes waar wij mee te maken hebben. Onderzoek naar menselijke resten dat onder een lavalaag in Afrika was gevonden heeft dat laten zien. Het is ook niet zo gek ons lichaam is namelijk gebouwd om natuurlijke voeding op te nemen.