Gezonder leven? Ga mountainbiken!

vrijdag 17 april 2015 - 07:04 uur

 Vele van ons willen gezonder leven. Goed eten en voldoende beweging is de sleutel, maar hoe kun je dit het beste doen? Gezond eten is vrij eenvoudig; veel groenten, fruit, gevarieerd en niet te veel eten. Voldoende bewegen daarentegen is soms wat lastiger om vol te houden. In de strijd voor een gezondere leefstijl stappen veel mensen op de fiets. Je conditie verbeteren of wat kilootjes afvallen kan eenvoudig door fietsen. Mountainbiken is een ultieme bezigheid om binnen de kortste tijd een stuk fitter en gezonder te worden!

Heerlijk een stuk mountainbiken, door de bossen en op smalle paatjes, met de neus in de frisse lucht. Mountainbiken is een perfecte manier om de dagelijkse zorgen even te vergeten en zorgeloos aan je gezondheid te werken. Maar ook om te ontspannen en te genieten van de natuur. Door mountainbiken verbrand je vet, train je vrijwel al je spieren in je lichaam en verbeter je je conditie enorm.

Voor mensen die meer moeite hebben met fietsen zijn vierwielers weer veel beter geschikt. Met een vierwieler kun je zelfstandig zeer stabiel blijven zonder omvallen. Zo kun je zonder zorgen genieten van een energieke dag op een fiets voor een gezonde beweging en genieten van de natuur.

Afvallen door fietsen

Fietsen is een steeds populairdere manier om af te vallen. Het werkt snel en eenvoudig en het is ook nog eens erg leuk! Met een stevige tocht fietsen verbrand je enorm veel vet. Hoe hoger de inspanning, hoe meer vet je verbrand. Mountainbiken is een stuk intensiever dan recreatief fietsen en je zult hiermee ook meer vet verbranden. Daarnaast verbrand je ook nog eens honderden calorieën per uur. Voor je het weet ben je kilo’s kwijt!

Stressloos en ontspannen

Niet alleen je fysieke gezondheid wordt verbeterd door regelmatig te fietsen, ook je mentale gezondheid zal er snel door ontwikkelen. Tijdens het mountainbiken kun je even je hoofd leegmaken. Je focust je alleen op jezelf, je fiets en de omgeving. Je geniet van de frisse lucht en rustige omgeving en kunt je volledig geven tijdens de rit. En ga bijvoorbeeld met vrienden of collega’s fietsen, en klets ondertussen even bij. Stop onderweg even, geniet op een bankje van de zon en een gezonde snack en fiets daarna weer verder.

Kortom, mountainbiken is een prachtige methode om aan je conditie te werken, wat kilootjes af te vallen, je spieren te trainen, te ontspannen en een gezondere leefstijl aan te nemen. Ga dus snel een stoere bike aanschaffen en hup, aan de slag ermee!