Sporten & afvallen: touwtje springen

donderdag 04 juli 2013 - 10:04 uur

Iedereen weet dat als je wilt afvallen, je zult moeten gaan sporten. Nu is het zo dat er enorm veel keus is uit verschillende soorten sport. Dan is natuurlijk de vraag, wat is de juiste sport om af te vallen en om lekker bezig te zijn? Het antwoord: touwtje springen!

Beweging
Het is voor iedereen belangrijk om aan zijn of haar dagelijkse beweging te komen. Wanneer je wat gewicht wilt verliezen zal je echter meer beweging nodig hebben dan de normale dagelijkse beweging. Een ander belangrijk punt is gezonde voeding. Wanneer je deze twee punten met elkaar combineert zal je al snel merken dat je, je fitter gaat voelen en dat je gewicht gaat verliezen.

Zoals we al zeiden is er enorm veel keuze uit verschillende soorten sport of activiteiten die je kunt gaan doen om gewicht te verliezen. Wandelen, fietsen, tennissen, hardlopen en ga zo maar door. Een activiteit waar niet als eerst aan wordt gedacht, maar toch enorm goed is voor ons lichaam, is touwtje springen.

Waarom touwtje springen?
Touwtje springen, wie kent het niet? Iedereen heeft het wel eens gedaan of geprobeerd vroeger als kind zijnde. Door middel van touwtje springen ben je enorm intensief bezig. Tevens is het enorm geschikt om te werken aan je uithoudingsvermogen. Je zult al snel merken dat je er leniger en sterker van wordt. Daarnaast is het ook nog eens enorm goed voor het hart en de longen. En natuurlijk, wat mensen graag horen als ze willen gaan afvallen, je verbrand er enorm veel vet mee. Verschillende spieren in het lichaam worden aan het werk gezet tijdens het touwtje springen en zullen daardoor sterker worden. Spieren in de billen, de benen, de buik, de armen en de schouders bijvoorbeeld.

Tips
Wanneer je wilt gaan touwtje springen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet:
- Zorg voor goede, schokabsorberende, schoenen
- Begin met een licht touw van ongeveer 2 meter met handvatten
- Als je ergens pijn krijgt, stop dan direct
- Bij voorkeur springen om een niet te harde vloer, zoals op hout
- Bouw het langzaam op
- Drink na afloop veel water