Bagage meenemen naar Thailand

woensdag 16 november 2016 - 10:11 uur

De ervaring leert dat u meestal te veel meeneemt. Vooral schoenen e.d. veroorzaken nodeloos ruimtegebrek en (over)gewicht. Een extra jeans en een korte broek of rok zijn meestal genoeg. Bedenk dat u naar een land gaat waar van alles te koop is en ook nog tegen lage prijzen. U komt in Thailand nooit zonder iets te zitten omdat u iets thuis heeft laten liggen. Neem voornamelijk spullen mee wat echt nodig is en ook niet te krijgen is in Thailand.

Vliegtuig

U mag per persoon ( economy class ) maximaal 20 kg bagage inchecken en 1 stuks handbagage van maximaal 7 kilo. Voor overgewicht betaalt u gemiddeld 30 euro per kilo, dat kan dus flink oplopen.  Het is daarom verstandig om alleen mee te nemen wat u echt nodig heeft. Naast de voor de hand liggende zaken als reisdocumenten, inentingspapieren, geld en (zwem)kleding, zijn er nog een paar dingen waarvan het verstandig is om ze mee te brengen. Maak van te voren een checklist met spullen die je echt nodig hebt.

Reisgids

Zo is het altijd handig om een reis- of taalgids bij de hand te hebben, zodat u zich makkelijker verstaanbaar kunt maken. Ook het meebrengen van een wekker kan soms handig zijn, als u niet van plan bent om elke dag uit te slapen. Wat zeker niet mag ontbreken in uw vakantietas, is natuurlijk een fototoestel. Afhankelijk van uw plannen zou u ook een zaklamp mee kunnen nemen, om in het donker de weg kunnen vinden buiten de verlichte stad. Lees ook goed de reisgids voor tips. Kijk of je van te voren moet worden ingeënt, of je eventueel muggenspray Deet nodig hebt. Hou in de gaten of je tijdens het regenseizoen gaat, dan moet je zorgen voor extra regenkleding.

Zon

Aangezien Thailand een tropisch land is, dient u ook rekenen te houden met hoge temperaturen en veel zon. Neem daarom zonnebrandcrème met en hoge factor mee, en natuurlijk een zonnebril. Niet alleen uw huid is namelijk gevoelig voor zonlicht. Ook uw ogen moeten beschermd worden tegen de zon, om beschadiging te voorkomen. Zorg daarom altijd dat u een zonnebril van goede kwaliteit bij zich heeft. Omdat Thailand een land met veel water is, is een zonnebril met gepolariseerde glazen eigenlijk wel aan te raden. Ook een EHBO-kit en uw persoonlijke medicijnen zijn natuurlijk geen overbodige luxe, dus neem deze zeker mee.