Goede balans tussen lichaam en geest

dinsdag 15 november 2016 - 17:11 uur

Balans tussen lichaam en geest: het klinkt zweverig, maar dit is het niet. Balans tussen lichaam en geest is vooral aards en nuchter. Het draait om lekker in uw vel zitten. Het draait erom dat u in natuurlijk evenwicht bent met uw leefgewoonten en uw omgeving. De filosofie van Kneipp draait hierom. Kneipp kent vier basiselementen die er voor zorgen dat de balans tussen uw lichaam en uw geest optimaal is. Deze elementen dragen bij aan een gezond, bewust en actief leven.

Beweging

Het eerste basiselement is beweging. Volgens de filosofie van Kneipp is bewegen een kwestie van geven en nemen. Wat u erin stopt, krijgt u terug. Als u regelmatig beweegt dan krijgt u nieuwe energie en kunt u uw hoofd leeg maken.

Kruidenwerking

Het tweede basiselement bestaat uit twee dingen: planten en kruiden. Alle planten en kruiden hebben allemaal een eigen, werkzame kracht. De filosofie van Kneipp combineert deze natuurlijke werking die al eeuwen oud is met verzorging die van deze tijd is. Planten en kruiden zijn heilzaam bij klachten en heerlijk om uzelf eens goed mee te verwennen.

Voeding

Het derde basiselement is voeding. Voeding is meer dan calorie毛n tellen. Wanneer u bewust geniet van voeding, raakt uw lichaam vanzelf meer in balans. Het vierde basiselement is water. Water is verfrissend en spoelt uw lichaam schoon. Als u de kraan in de keuken opendraait heeft u een glas water. Als u de kraan in de badkamer opendraait dan kunt u genieten van een warm bad.

Voldoende rust

Daarnaast is het goed om te zorgen voor voldoende rust. Zorg voor voldoende slaap, een lekker zacht dekbed (zodat je lekker ligt) en voldoende ontspanning.