Houd uw gezondheid in de gaten met een saturatiemeter

dinsdag 11 oktober 2016 - 09:10 uur

Gezondheid is een groot goed. In Nederland lijken we er meer bewust van te zijn en neemt gezond leven een steeds belangrijkere plek in. Veel bewegen en gezond eten zijn twee voorwaarden voor een gezondere levensstijl. Daarnaast zijn er tal van hulpmiddelen om het lichaam gezond te houden. Een handig meetinstrument is een saturatiemeter. Wat dit is en hoe het werkt leest u verder in dit artikel.

Wat is een saturatiemeter?

Een saturatiemeter is een eenvoudig en compact apparaatje om het zuurstofgehalte in uw bloed te meten. Daarnaast geven de meeste saturatiemeters ook uw hartslag weer. U kunt uw zuurstofgehalte bij uw huisarts laten meten. Maar door de eenvoudige bediening van het compacte apparaatje kunt u er ook een aanschaffen en zelf uw zuurstofgehalte meten. Er zijn diverse saturatiemeters waaruit u kunt kiezen. Er zijn simpele uitvoeringen en wat luxere uitvoeringen die de mogelijkheid geven om uw data te analyseren op de PC.

Waarvoor gebruikt u een saturatiemeter?
Saturatiemeters worden door verschillende mensen gebruikt. Zo is het voor sporters, stoppende rokers, ouderen en long-, astma- en hartpatiënten belangrijk om geregeld het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Is de hoeveelheid zuurstof namelijk minder dan 90% van wat je bloed maximaal kan bevatten, dan functioneren uw spieren minder goed en het is ook niet goed voor uw organen. Met een saturatiemeter houdt u uw zuurstofgehalte in uw bloed in de gaten en kunt u gezondheidsklachten voorkomen.

Hoe werkt een saturatiemeter?
Een saturatiemeter is eenvoudig te bedienen. U plaatst de meter om uw vinger en drukt op start. Binnen enkele seconden verschijnt de uitslag van het zuurstofgehalte in het bloed én uw hartslag op het scherm. Bloeddrukmeterwebshop.nl heeft, naast bloeddrukmeters, een ruim aanbod aan saturatiemeters. De meters zijn verkrijgbaar in diverse soorten, maten en prijzen. Kortom er is altijd een saturatiemeter waarmee u uw gezondheid in de gaten kunt houden.