4 redenen waarom u pantoffels zou moeten dragen in huis

donderdag 26 juni 2014 - 13:09 uur

 Zegt u eens eerlijk, heeft u ze ook in huis? Die warme vrienden voor uw voeten, de sloffen voor in huis, de pantoffels? Feit is dat vrouwen ze meer dragen, omdat zij eerder last hebben van koude voeten, maar ook door mannen worden ze zeker gewaardeerd. En ze zijn niet alleen handig tegen koude voeten, maar voor veel meer doeleinden.

Pantoffels tegen koude voetenBeweegreden nummer één is vanzelfsprekend om de koude voeten warm te maken en te houden als het kouder is in de winter. Wat is er dan heerlijker om van die lamswollen pantoffels aan te trekken als u onder de douche vandaan stapt en op de bank neer ploft na een dag hard werken? Deze zijn zeer comfortabel vanwege het verwerkte wol er in, dit houdt uw voeten ook lekker warm.

Last van uw voeten in de avond?Het kan zijn dat u op uw werk veel lopend of staand werk verricht en dat u dan als u thuiskomt in de avond last heeft van pijnlijke of geïrritereerde voeten. Ook dan bieden pantoffels uw voeten rust die ze verdienen.

Denk aan uw vloerDegenen die steevast met hun schoenen door het huis banjeren weten wat dit kan schaden aan de vloerbedekking. Strepen,krassen of beschadigingen zijn zo gemaakt met uw schoenen. Het dragen van zachte pantoffels in uw huiskamer maakt een einde aan dit probleem.

HygiëneMocht het zo zijn dat u de vloer dagelijks keurig stofzuigt en dweilt dan toch blijft er afval of vuil achter op de vloer. Uw voeten zullen altijd vies worden als uw met blote voeten door de huiskamer blijft lopen. Niet zo schoon als u bijvoorbeeld kleine wondjes heeft. Ook hier kan het dragen van pantoffels zorgen voor betere omstandigheden voor uw voeten.