Zorg voor een goede nachtrust

dinsdag 26 augustus 2014 - 15:08 uur

Goed slapen is belangrijk voor een goed herstel, zowel lichamelijk als geestelijk. We slapen een groot deel van ons leven en het is dan ook geen overbodige luxe om te zorgen voor een goede nachtrust. Deels bereiken we die door niet te laat naar bed te gaan en te slapen in een rustige, donkere ruimte zonder al teveel lawaai of geluiden. Er zijn mensen die voor een goede nachtrust een of meer slaappillen innemen, maar het is beter dergelijke medicijnen te gebruiken als u echt last heeft van chronische vermoeidheid door slaapgebrek.

Goed matras aanschaffen

Je hoeft echt meteen een Auping bed te kopen om goed te slapen maar een goed matras en kussen zijn wel belangrijk voor een goede nachtrust. Een pocket-vering matras ondersteunt het lichaam goed waardoor het lichaam tijdens de slaap optimaal kan ontspannen en zo min mogelijk wordt belast. Het is verstandig om eens langs een bedden speciaalzaak te gaan als u van plan bent een nieuwe matras aan te schaffen. U kunt dan diverse matrassen uitproberen door er op te gaan liggen en de verkoper die is gespecialiseerd in matrassen en kussens, kan u daarnaast adviseren om tot een juiste keuze te komen.

Koop een goed kussen

Sommige mensen willen graag een kussen om op te slapen, andere weer helemaal niet. De een ligt op zijn rug, de ander op zijn zij. Als u het liefst met uw hoofd op een comfortabel kussen de nacht doorbrengt, is ook de aanschaf van een goed kussen van groot belang om te zorgen voor een goede nachtrust. Tegenwoordig zijn er geheugenschuimkussens, ook wel traagschuimkussens genoemd, die nekklachten en rugklachten kunnen voorkomen. Een traagschuimkussen biedt maximale ondersteuning aan de wervelkolom, vermindert stress en verbetert de bloedcirculatie. Bij de betere speciaalzaak kunt u zich laten informeren over de diverse voordelen van slapen op een traagschuimkussen, en in de meeste gevallen kunt u dergelijke kussens in de winkel testen om te kijken of u er lekker op ligt.