Waarom geen alcohol drinken wanneer je aan een antibiotica kuur zit?

donderdag 16 mei 2013 - 17:51 uur

Veel mensen weten te vertellen dat de werking van alcohol tijdens een antibiotica kuur niet verstandig is. Maar wat de reden hier voor is weten ze vaak niet te vertellen. Veel mensen nemen dit advies dus niet serieus, aangezien ze er voor geen reden voor krijgen. Toch hebben ze de zelfde avond of de volgende dag toch snel door dat het geen verstandige keuze is geweest om dit te combineren.

Bij sommige antibiotica kan het geen kwaad om alcohol te drinken. Maar bij een paar soorten vermindert de werking van de antibiotica en heeft het dus geen zin om deze te slikken. Ook kunnen er verschillende bijwerkingen plaats vinden als je tijdens de antibiotica kuur alcohol gebruikt. Dit kan hevige misselijkheid, hoofdpijn, buikkrampen en diarree veroorzaken. En het feit dat de antibiotica niet goed zijn werk kan doen is het niet aan te raden om alcohol te drinken bij de kuur.

Je wordt er goed ziek van en de werking is minimaal waardoor de kans bestaat dat je nog een keer de kuur moet overdoen. Dus nog een keer geen alcohol mogen drinken. Neem dus de keuze om een weekje geen alcohol te drinken, zodat de antibiotica goed zijn werk heeft kunnen doen en de klachten geheel zijn verdwenen. Dan kan je het volgende weekend gewoon weer genieten van een lekker drankje.

Ook is de kans groot dat je heel snel dronken wordt als je tijdens een antibioticakuur alcohol drinkt. Wanneer je anders na acht biertjes denkt dat je aangeschoten bent, heb je dat gevoel nu na drie biertjes al.

Ook is het belangrijk om de kuur af te maken, ondanks je nergens meer last van hebt. Dit is om er zeker van te zijn dat de bacterie geheel is verdwenen uit het lichaam en het niet nogmaals terug komt.